030 806 511 dzkresevo@tel.net.ba

Nakon što smo početkom ove godine uspješno realizirali projekt nabave nove i moderne stomatološke stolice, slijedom praćenja postavljenih ciljeva, te standarda kvaliteta zdravstvene zaštite, uspjeli smo realizirati još jedan važan projekat za našu Ustanovu. Naime, sredstvima Vlade Županije Središnja Bosna, odnosno Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Središnja Bosna, nabavljen je novi digitalni zubni Rentgen uređaja s mogućnošću radioviziografije (RVG), za potrebe stomatološke službe.

RVG22   RVG33

 

RTG uređaj sa senzorom za snimanje zuba (RVG) omogućuje ciljanu sliku pojedinog zuba i kompjutersku analizu, preciznu dijagnozu i plan terapije. Najvažnija prednost RVG uređaja, uz olakšan i ubrzan rad je i do 95% manja doza zračenja koja se primi pri ekspoziciji u odnosu na klasični RTG.

Nabavom ovog modernog uređaja značajno će se unaprijediti rad stomatološke službe Doma zdravlja Kreševo, te olakšati liječenje pacijenata. Nabavljeni RTG uređaj omogučit će našim pacijentima da koriste usluge dijagnostičkog intraoralnog snimanja zuba bez odlaska u druge udaljene zdravstvene ustanove.

 

Nabava novog EKG aparata i Spirometra

Također, vrijedno je spomenuti i nabavu još dva vrijedna uređaja/aparata za potrebe JU Dom zdravlja Kreševo, tj. novog automatskog EKG aparata, te Spirometara (spirografa) za određivanje abnormalnosti dišnog sustava, odnosno medicinskog dijagnostičkog uređaja koji mjeri različite respiratorne parametre, kao što su: kapacitet pluća (potrošnja kisika), učestalost i dubinu disanja, grafičko snimanje, promjena volumena i sl., što će omogućiti našim pacijentima da od sada navedene usluge snimanja mogu koristiti i u našoj Ustanovi.

  
 

Kontakt
Dom zdravlja Kreševo
  • Brce bb, Kreševo
  • dzkresevo@tel.net.ba
  • +387 (0)30 806 511
© 2022 Copyright: JU Dom zdravlja Kreševo Design and development
Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.